Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Đuveč»Pijana kokoška u đuvečari

Pijana kokoška u đuvečari

Anelia TsonevaAnelia Tsoneva
Kuvar
4116149
Pijana kokoška u đuvečari2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
300 min.
Ukupno
315 min.
Porcije
4
"Volite bakinu kuhinju? Evo vam jedan recept za domaću kokošku, kojim ćete ostavii utisak čak i na baku"

Potrebni sastojci

  • kokoška - 1 komad, cela
  • belo vino - 500 ml
  • ruzmarin - 3 struka
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo kokošku i skinemo peruške pincetom. Isecite na komade, odvojite batake i krilca, a telo isecite na dva dela.

Stavite kokošku u đuvečaru, dodajte sitno iseckan ruzmarin, so i biber, prelijte vinom i dodajte jendu čašu vode.

Pecite kokošku na tihoj vatri oko 180-200 stepeni, 4-5 sati dok tečnost ne ispari, a meso samo počne da se odvaja od kostiju.

Pijanu kokošku u đuvečari po želji možete servirati sa dinstanim povrćem i čašom hladnog belog vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: