Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Šnicle»Teleće šnicle na argentinski način

Teleće šnicle na argentinski način

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Teleće šnicle na argentinski način2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Palite roštilj i stavljajte šnicle - sve ostalo može da čeka"

Potrebni sastojci

  • teleće šnicle - 4 kom. debljine 2.5 cm
  • morska so - 1 kašičica, ili po ukusu
  • biber - 1 kašičica sveže mlevenog
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • peršun - 3 kašike naseckanog
  • origano - 1 kašika svežeg, sitno naseckanog
  • beli luk - 3 - 4 čena, pasirana
  • kajenska paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle posoliti i pobiberiti sa obe strane.

Roštilj zagrejati na umerenoj temperaturi, pa staviti šnicle. Peći dok ne budu gotove, i jednom oh okrenuti. Oko 8-10 minuta je potrebno da šnicle budu srednje pečene, a od 12 do 15 - pečenije.

Uporedo sa pečenjem mesa, pripremiti sos od maslina i zelenih začina, belog luka, soli i kajenske paprike.

Kašikom preliti teleće šnicle tokom poslednja 2 minuta pečenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: