Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Faširane šnicle»Teleće šnicle na seviljski način

Teleće šnicle na seviljski način

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Teleće šnicle na seviljski način1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Specijalni povodi imaju potrebu za specijalnim jelima, koja zaslužuju aplauze gostiju"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 600 g
  • brašno - 80 g
  • ulje - 80 ml
  • pomorandže - 1 komad
  • losos - 400 g (dimljeni)
  • crno vino - 80 ml
  • šećer - 10 g
  • biber - 1/2 kašičice, mleveno
  • beli biber - 1/2 kašičice, mleveni
  • so - 2 prstohvata
  • sok od pomorandže - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na 4 parčeta, svako od njuh se istuca i oblikuje u krug. Posipaju se solju, belim i crnim biberom, uvaljaju se u brašno i isprže u maslacu.

Pomodanžda se iseče na okrugle kriške, ne ljušti se. Preko svakog parčeta mesa se stavlja kriška pomorandže. Preko nje se pravi rešetka od lososa isečenog na ivice.

Priprema se sos, pri čemu se sok od pomorandže meša sa sosom od pečenja. Dodaje se vino i šećer i kuva se dok se ne zgusne. Ovim sosom se prelivaju šnicle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: