Pileća srca sa povrćem i podlogom od pire krompira

07/08/2017
"Najbolje iz seoske kuhinje, sada i na vašoj trpezi "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano260
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća srca - 500 g
  • krompir - 1 kg
  • luk - 2 glavice
  • šararepa - 2 koamda
  • crvene paprike - 3 komada (pečene iz tegle)
  • paradajz pire - 100 g
  • peršun
  • čubar
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo stavljamo krompir za pire da se kuva. Očistimo i lepo operemo srca i stavljamo i njih da se kuvaju oko 30 minuta.

U pleh sipamo malo ulja, da pokrije dno. Oljuštimo i isečemo luk i šargarepu na kockice. Dinstamo ih malo.

Isečemo paprike i njih disntamo. Kad luk dobije zlantu boju, sipajte jednu čašu vode da se dinsta. Kad porvće omekša, isecku se srca i nastavljate sa prženjem još 10-15 minuta.

Stavljamo i začine - so, čubar i biber. Gotov pire krompir stavljamo na tanjir i odozgo stavljamo gotova srca sa povrćem i posipamo sitno iseckanim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar