Pečurke punjene ovsenim pahuljicama
bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjene Pečurke»Pečurke punjene ovsenim pahuljicama

Pečurke punjene ovsenim pahuljicama

Pečurke punjene ovsenim pahuljicama
Fotografije: Simeon Hristov Kanev
1 / 2
08/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
"Ovsene pahuljice su samo zabluda za protivnika, ove punjene pečurke su čarobne zato što su sa suvim mesom Živeli!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ako imate mogućnost da odvojite bujon prilikom obrade mesa, rezultat će biti bolji, ako ne, rastvorite kockicu bujona u vodi.

Ovsene pahuljice se potope u posudi, koliko da se pokriju, a u preostalom delu bujona se kuvaju pečurke oko 10 minuta.

Luk se sitno isecka, takođe i beli luk i pršuta.

U tiganju izdinstamo ulje i prvo pržimo luk, dok ne dobije braon boju. Dodajemo ovsene pahuljice sa vodom, a posle suvo meso i beli luk. Nakraju stavljamo pavlaku i mešamo nekoliko minuta dok se ne zgusne.

Stavljamo u mali pleh pečurke sa otvorom na gore i punimo ih smesom - ostatak rasporedimo sa strane.

Topljeni sir isečemo na kockice, njime pokrivamo pečurke i pečemo 5-6 minta.

Serviramo sa pire krompirom ili povrćem - pitanje ukusa i izbora.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: