Pečurke punjene ovsenim pahuljicama

08/08/2017
"Ovsene pahuljice su samo zabluda za protivnika, ove punjene pečurke su čarobne zato što su sa suvim mesom Živeli!"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano351
  • Pregledi tokom meseca26
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ako imate mogućnost da odvojite bujon prilikom obrade mesa, rezultat će biti bolji, ako ne, rastvorite kockicu bujona u vodi.

Ovsene pahuljice se potope u posudi, koliko da se pokriju, a u preostalom delu bujona se kuvaju pečurke oko 10 minuta.

Luk se sitno isecka, takođe i beli luk i pršuta.

U tiganju izdinstamo ulje i prvo pržimo luk, dok ne dobije braon boju. Dodajemo ovsene pahuljice sa vodom, a posle suvo meso i beli luk. Nakraju stavljamo pavlaku i mešamo nekoliko minuta dok se ne zgusne.

Stavljamo u mali pleh pečurke sa otvorom na gore i punimo ih smesom - ostatak rasporedimo sa strane.

Topljeni sir isečemo na kockice, njime pokrivamo pečurke i pečemo 5-6 minta.

Serviramo sa pire krompirom ili povrćem - pitanje ukusa i izbora.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar