Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjene Pečurke»Pečurke punjene ovsenim pahuljicama

Pečurke punjene ovsenim pahuljicama

Simeon Hristov KanevSimeon Hristov Kanev
Šegrt
45915210
Pečurke punjene ovsenim pahuljicama
Fotografije: Simeon Hristov Kanev
1 / 3
08/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Ovsene pahuljice su samo zabluda za protivnika, ove punjene pečurke su čarobne zato što su sa suvim mesom Živeli!"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 10 kapica
  • luk - 1 glavica, velika
  • beli luk - 2 čena
  • ovsene pahuljice - 5 supenih kašika
  • pršuta - 30 - 50 g
  • pavlaka - 2 supene kašike
  • ulje - 2 - 3 supene kaške
  • topljeni sir - 2 listića
  • bujon - kockica od mesa ili iz kuvanog mesa
* merne jedinice

Način pripreme

Ako imate mogućnost da odvojite bujon prilikom obrade mesa, rezultat će biti bolji, ako ne, rastvorite kockicu bujona u vodi.

Ovsene pahuljice se potope u posudi, koliko da se pokriju, a u preostalom delu bujona se kuvaju pečurke oko 10 minuta.

Luk se sitno isecka, takođe i beli luk i pršuta.

U tiganju izdinstamo ulje i prvo pržimo luk, dok ne dobije braon boju. Dodajemo ovsene pahuljice sa vodom, a posle suvo meso i beli luk. Nakraju stavljamo pavlaku i mešamo nekoliko minuta dok se ne zgusne.

Stavljamo u mali pleh pečurke sa otvorom na gore i punimo ih smesom - ostatak rasporedimo sa strane.

Topljeni sir isečemo na kockice, njime pokrivamo pečurke i pečemo 5-6 minta.

Serviramo sa pire krompirom ili povrćem - pitanje ukusa i izbora.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: