Kolači sa kruškama i čokoladom

09/08/2017
"Neodoljivi kolači za specijane prilike!"
Priprema50 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano398
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 5 supenih kašika
  • brašno - 1 šolja
  • kruške - 1 komad
  • brusnice - 10 komada
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • cimet - 1 kašičica
  • bela čokolada - 50 g
  • crna čokolada - 100 g
  • maslac - 1 kašičica
  • kokos - 1 supena kašika, u boji, za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umute jaja sa šećerom dok ne pobele. Dodaje se ulje, cimet, brusnice i brašno sa praškom za pecivo. Meša se viljuškom da se sastojci pomešaju.

Kruška se oljušti, očisti od semenki i iseče na sitne kockice. Dodaje se u smesu i pažljivo meša. U pravougaoni kalup, preko papira za pečenje sipamo smesu za kolač.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Vadimo i papir se odlepi, dok je još topao maže se crnom čokoladom i ostavlja da se stegne. U malu čašu se stavlja bela čokolada i maslac, rastopi se i promeša viljuškom.

Sipa se u fišek od papira za pečenje. Kolač se iseče na parčiće i svaki se ukrašava belom čokoladom i kokosom u boji.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar