Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Male pogače»Hlepčići punjeni kačkavaljem, pečeni na tiganju

Hlepčići punjeni kačkavaljem, pečeni na tiganju

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Hlepčići punjeni kačkavaljem, pečeni na tiganju
Fotografije: Diana Kostova
1 / 11sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Ne pokušavajte da im odolite, predajte se iskušenju i uživajte u svakom zalogaju ovih hlepčića punjenih kačkavaljem"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 2 šolje
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • sir - 300 g
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • brašno - 4 šolje i malo za dodatno mešanje
  • kačkavalj - 10 komada
  • ulje - 10 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte kiselo mleko sa sodom, nakon što naraste dodajte so i šećer, promešajte. Dodajte namrvljeni sir i prosejano brašno, zamesite meko po prstima skoro lepljivo testo, dodatno zamesite sa malo brašna.

Podelite testo na 10 jednakih loptica, svaku lopticu razvijte u tanku koru, stavite 1 parče kačkavalja i savijte krajeve, kad pokrijete nadevom, razvijte u novu veću koru.

Zagrejte tiganj sa 1 kašikom ulja na slaboj vatri, stavite jedan od hlepčića i pecite pod poklopcem dok ne porumeni. Okrenite hlepčić i ispecite sa druge strane, ali sad već bez poklopca.

Pre prečenja svakog hlepčića nalivajte po 1 kašiku ulja u tiganj. Sjajni hlepčići sa kojima možete da poližete prste!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#308162
Korisnik#308162
Zanimljivo. Moracu da probam
02.12.2021 20:18