Marinirane ljute paprike

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
40
245
11/08/2017
"Recept za profesionalce! Amateri čak i ne probaju ove pikantne ljute papričice!"
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 611
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ljute paprike - 3 kg
  • celer - u željenoj količini
  • za marinadu
  • sirće - 3 šolje
  • voda - 6 šolje
  • biber - zrna
  • piment
  • lovorov list
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i dobro očistite ljute paprike. Odsecite im drške i izbušite ih iglom. Poređajte ih u tegle, a između njih stavljajte listove celera.

Stavite marinadu da se kuva sa začinima i prelijte paprike u teglama vrućom marinadom. Ostavite preko noći otvorene tegle.

Sledećeg jutra, dolijte preostalu marinadu i dobro zatvorite poklopcima tegle. Ako vam je potrebno još marinade, skuvajte je posebno. Ovako pripremljene marinirane ljute paprike se ne pasterizuju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar