Pileći paprikaš

10/08/2017
"Ovaj bakin recept nas je bukvalno ošamutio! Pogledajte tajni sastojak, koji čini ukus ovog seoskog paprikaša neponovljiv "
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 186
  • Pregledi tokom meseca90
  • Pregledi tokom sedmice18
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 kg, bataci, krilca
  • pileće džigerice - 300 g
  • luk - 1 velika glavica
  • šargarepa - 1 kom., izrendana
  • paradajz - 1, 5 kg
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • crveno vino - 150 ml, po želji
  • čubar - po ukusu
  • ulje - 80 ml
  • peršun - 1 veza
* merne jedinice

Način pripreme

Pospite pileće meso sa malo biibera i pržite sa svih strana u velikoj šerpi. Izvadite meso i na njegovo mesto dodajte džigerice i pržite i njih.

Izvadite džigerice i stavite ih kod piletine, dodajte još malo masti, ako je potrebno, i dinstajte sitno iseckan luk i izrendanu šargarepu, nekoliko čenova belog luka po želji. Dodajte meso i spajte malo vina.

Kad malo ispari, dodajte prethodno samleven paradajz. Ostavite jelo da se krčka, dok se sos ne redukuje i dok meso ne ebude potpuno gotovo.

Posolite po ukusu, dodajte preostale začine i kuvajte još 10 minuta. Ako vam se čini da je sos redak, dodajte 1 supenu kašikubršana, pomešanog sa malo hladne vode.

Prilikom serviranja. pileći paprikaš pospite iseckanim peršunom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar