Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Gratin»Zapečeno jelo sa patlidžanom i kačkavaljem

Zapečeno jelo sa patlidžanom i kačkavaljem

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Zapečeno jelo sa patlidžanom i kačkavaljem2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Ako u Raju serviraju ovakvu hranu, definitivno bismo želeli da odemo tamo!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 kg
  • ulje - 200 ml
  • so - 2 supene kašike
  • paradajz - 750 g
  • beli luk - 2 čena
  • bosiljak - 5 listova
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • majčina dušica
  • peršun
  • kačkavalj - 100 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite patlidžane. Isecite ih na duge komade debljine oko 1 cm. Stavite ih u cediljku, pospite sa malo krupne soli. Ostavite da se ocede oko 1/2 sata. Obilno ih operite da se skine so i osušite na krpi.

Pržite ih dok ne porumene, posolite i stavite u posudu sa belim lukom, bosiljkom, peršunom, majčinom dušicom i maslinovim uljem.

Isecite paradajz, stavite ga na vatru da se kuva dok voda ne ispari. Izgnječite, posolite po ukusu, dodajte i biber.

U posudu u kojoj ćete peču jelo, stavite jedan red smese od paradajza, nakon toga prženi patlidžan i rendani kačkavalj i tako dok se posuda ne popuni.

Pecite dok ne porumeni. Ovo jelo je ukusno za konzumiranje i toplo i hladno.

Ne dvoumite se, napravite zapečeno jelo sa patlidžanom i kačkavaljem oš danas.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: