Način pripreme
Oljuštite patlidžane. Isecite ih na duge komade debljine oko 1 cm. Stavite ih u cediljku, pospite sa malo krupne soli. Ostavite da se ocede oko 1/2 sata. Obilno ih operite da se skine so i osušite na krpi.
Pržite ih dok ne porumene, posolite i stavite u posudu sa belim lukom, bosiljkom, peršunom, majčinom dušicom i maslinovim uljem.
Isecite paradajz, stavite ga na vatru da se kuva dok voda ne ispari. Izgnječite, posolite po ukusu, dodajte i biber.
U posudu u kojoj ćete peču jelo, stavite jedan red smese od paradajza, nakon toga prženi patlidžan i rendani kačkavalj i tako dok se posuda ne popuni.
Pecite dok ne porumeni. Ovo jelo je ukusno za konzumiranje i toplo i hladno.
Ne dvoumite se, napravite zapečeno jelo sa patlidžanom i kačkavaljem oš danas.