Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Najukusniji letnji patlidžan

Najukusniji letnji patlidžan

Najukusniji letnji patlidžan
Fotografije: Veselina Konstantinova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Ovog leta su hit improvizacije sa patlidžanima, a top favorit je ovaj ukusni letnji patlidžan"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada, mali šareni
  • pečurke - 150 g
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 2 komada
  • paradajz - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • so
  • ulje
  • peršun
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Operite patlidžan i podelite na dva dela. Posolite ih i ostavite na kratko da se ocede, ako je potrebno. Izvadite unutrašnjost uz pomoć kašike.

Propržite na kratko u ugrejanom ulju. Ocedite ih na ubrusu. Napravite nadev, tako što očistite povrće /bez paradajza/ i isecite na odgovarajuće komade.

Dinstajte u ulju dok ne omekšaju. Dodajte pečurke, unutrašnjost patlidžana i začinite solju. Odvojite pripremljen nadev i dodajte rendani kačkavalj.

Napunite patlidžane i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje. Preko svako parčeta patlidžana stavite kolut paradajza. Pecite dok ne dobiju zlatnu boju. Pospite peršunom i servirajte.

Ukus je neverovatan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: