Ukusno pile Tabaka

13/08/2017
"Krta piletina sa jedinstvenim mirisom i neverovatnim sosom - izazov, kojem nećete moći odoleti"
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 630
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pile na dva dela kroz gudi. Izlupajte na srednje tanku šniclu i pospite solju i biberom.

Izgnječen beli luk pomešajte sa pavlakom i začinite biberom. Namažte pile sa svh strana ovom smesom i ostavite da odstoji 10 minuta.

Pile pržite na rebrastom livenom tiganju sa poklopcem, pre toga dobro ugrejte. Prvo stavite unutrašnji deo pileta da se peče i nakon toga okrenite.

Za Kemali sos isecite krupnije paradajz. Stavite ga da se kuva i napravite pire. Začinite sos belim lukom, mirođijom, peršunom, krupno samlevenom ljutom paprikom po ukusu i malo soka od limuna.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar