Ukusno pile Tabaka

Maria BejenarMaria Bejenar
Početnik
22
Ukusno pile Tabaka
Fotografije: Maria Bejenar
1 / 2
13/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Krta piletina sa jedinstvenim mirisom i neverovatnim sosom - izazov, kojem nećete moći odoleti"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad (750 - 800g)
  • ljuta paprika - po ukusu
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • mirođija - 2 struka
  • peršun - 2 struka
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz - 4 zelena
  • so
  • biber - po ukusu
  • beli luk - 3 čena
  • kisela pavlaka - 2 supene kašike
  • margarin - 1 supena kašika ili maslac
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pile na dva dela kroz gudi. Izlupajte na srednje tanku šniclu i pospite solju i biberom.

Izgnječen beli luk pomešajte sa pavlakom i začinite biberom. Namažte pile sa svh strana ovom smesom i ostavite da odstoji 10 minuta.

Pile pržite na rebrastom livenom tiganju sa poklopcem, pre toga dobro ugrejte. Prvo stavite unutrašnji deo pileta da se peče i nakon toga okrenite.

Za Kemali sos isecite krupnije paradajz. Stavite ga da se kuva i napravite pire. Začinite sos belim lukom, mirođijom, peršunom, krupno samlevenom ljutom paprikom po ukusu i malo soka od limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: