Način pripreme
Očistite i operite pile. Oljuštite luk i naseckajte ga na sitno.
Očistite paprike od semena, paradajz oljuštite, a šargarepu očistite ljuštilicom. Povrće naseckajte (šargarepu možete narendati na kruno).
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
U duboki pleh sipajte ulje i stavite luk. Stavite pleh u rernu i pecite dok luk ne dobije zlatnu boju. Dodajte i ostalo povrće. Promešajte i prodinstajte dok povrće ne promeni boju.
Operite pirinač tekućom vodom. Dodajte pirinač u povrće. Kuvajte 2-3 minuta uz povremeno mešanje.
Posolite, dodajte beli i crni biber i prstohvat karija. Sipajte bujone i promešajte. Stavite pile na sredinu pleha preko pirinča i povrća. Pile pre toga premažite uljem, dodajte biber i posolite ga.
Pile pecite do zlatne boje i dok pirinač ne omekša, a tečnost ispari. Poslužite jelo ukrašeno svežim peršunom.