Svinjske kolenice iz rerne

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Svinjske kolenice iz rerne
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
4 / 5sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Nema ništa lepše od dobro pripremljenijh, krtih i sočnih kolenica. Užitak za celu porodicu. Takav je ovaj recept"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg, kolenice
  • beli luk - 1 glavica, samleven ili izgnječen
  • so
  • biber
  • sirće - 2 supene kašike, može i sok od limuna
  • ulje - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite svinjske kolenice, isecite na 3-4 porcije i posolite, pospite mlevenim biberom i natrljajte iznječenim belim lukom, pomešanim sa malo sirćeta ili sokom od limuna.

Stavite meso u pleh i prelijte ma mašću i malo vode. Stavite da se peče u umereno ugrejanoj rerni, na početku pokrijte sa aluminijumskom folijom.

Servirajte svinjske kolenice sa garnirungom od salate, turšije ili krompir pirea.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: