Pečeni patlidžan i paprika za zimu

16/08/2017
"Svaka tegla pečenih patlidžana i paprika, ima potencijal da se pretvori u glavnog učesnika na našoj trpezi, neke zimske večeri!"
Priprema120 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno240 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 542
  • Pregledi tokom meseca633
  • Pregledi tokom sedmice378
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paprika 5 kg
  • parlidžan - 5 kg
  • beli luk - 2 glavice
  • za marinadu
  • jabukovo sirće - 1 šolja
  • šećer - 5 supenih kašika
  • so - 5 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo paprike od semenki i drške. Pečemo je na električnom pekaču za paprike ili na plehu. Oljuštimo ljuske paprika. Posle ih ne peremo. Pažljivo skidamo semeke ako su ostale. Stavljamo sve paprike u veliki pleh sa strane.

Patlidžane pečemo u rerni, poređamo ih u pleh jedan do drugog. Kad ispečemo patlidžane, oljuštimo ih. Skidamo drške i koru patlidžana. Isečemo ih na velike komade.

Operemo tegle i poklopce. Dobro ih osušimo.

Ređamo red patlidžana, red paprika.

Očistimo beli luk. Stavljamo čenove belog luka između redova.

U drugoj posudi pravimo marinadu, tako što pomešamo sirće, šećer i so. Promešamo. Sipmo marinadu u tegle.

Dobro zatvaramo tegle poklopcima. Sterilizujemo 15 minuta, nakon što voda provri.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar