Način pripreme
Za kore pripremamo posudu, u koju stavljamo suve sastojke - prosejano brašno, prašak za pecivo, vanilu, kakao, so i crvenu boju. U drugoj posudi dobro umutimo jaja sa šećerom. Postepeno dodajemo ulje, mlaćenicu (*koju možete zameniti sa svežim mlekom, cu koje ste stavili nekoliko kapljica svežeg soka od limuna) i espreso. Na kraju dodajte sodu, pomešanu sa sirćetom.
Dodajte i dva vanilin šećera. Počinjem, smenjujući i mepajući mikserom, da mešamo suve i vlažne sastoje. Rasporedite smesu u dve ili tri duboke tepsije, prečnika 20 cm, prethodno namazane i po dnu obložene papirom za pečenje. Kore pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko pola sata. One će ostati vlažne i nakon pečenja, što garantuje sočnu teksturu torte.
Gotove kore ohladimo preko rešetke i počinjemo sa filom. On je tradicionalan, mek i vazdušast krem od umućene pavlake u koju dodajemo šećer u prahu, ako nije slatka. U već umućenu pavlaku dodajemo krem sir. Ovim filom mažemo između kora i takođe mažemo celu tortu.
Ganaš pripremamo tako što u ugrejanu pavlaku dodajemo izlomljenu čokoladu i mešamo dok se ne rastopi potpuno. Prelivamo tortu i ukrašavamo uz pomoć mašte. Ja sam stavila sveže maline. I zato što mi je ostalo, zažalila sam što ih nisam stavila u fil. Mislim da bi bio još ukusniji.
Prijatno!