Način pripreme
Patldižan i ljute papričice se operu i osuše. Broj ljutih paprika zavisi od toga koliko su ljute - ako su mnogo ljute, možete smanjiti broj.
Ispečemo patlidžan, ljute paprike i cele neoljuštene čenove belog luka na roštilju. Ja sam lično pekla preko keramičke ploče u rerni - bude veoma brzo. Beli luk se prvi ispeče, posle paprike i najsporije se peče patlidžan.
Pečene paprike stavljamo u najlon kesu, da bismo mogli lakše da ih oljuštimo kad se ohlade. Oljuštene čenove belog luka, paprike i patlidžan pomešamo u posudi, dodajmeo orahe, ulje, sirće, listove peršuna i so po ukusu.
Pasiramo i ne trudimo se da smesa bude idealno glatka. Prebacimo u špric sa nastavkom i istisnemo u odgovarajući tanjir.
Ukrašavamo namaz crvenom i zelenom pečenom paprikom i listićima peršuna.
Pikantni namaz sa patlidžanom je gotov.
Idealno je kao predjelo, namaz, umak, može se servirati namazano preko prepečene kriške hleba.
Prijatno!