Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Paprike sa paradajz sosom i belim lukom u teglama

Paprike sa paradajz sosom i belim lukom u teglama

GoldGold
Šegrt
21392
Paprike sa paradajz sosom i belim lukom u teglama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Otvarate teglu, razbijete nekoliko jaja, dodajte sir i večera je gotova!"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 5 kg
  • paprike - 15 komada, veće
  • beli luk - 1 glavica u čenovima
  • jestivo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz operite i očistite. Nakon toga, izrendajte paradajz, a ljuske sklonite ili ga sameljite u ručnom mlinu. Paprike operite, ispecite i oljuštite. Paradajz stavite u šerpu, pa na vatru.

Kada se paradajz zgusne (količina treba da se smanji za pola), stavite beli luk (naseckan na sitno ili krupno - po želji). Nakon belog luka stavite paprike, koje ste isekli na tanke tračice, ali bez semena.

Dodajte ulje i so po ukusu i ostavite da se kuva uz povremeno mešanje. Skinite sa vatre.

Kada se smesa prohladi, punite tegle, zatvorite ih i stavite ih da se kuvaju. Treba ih kuvati 5 minuta, zatim ih izvadite i okrenite poklopcima na dole. Ostavite ih da se tako ohlade.

Ovo je izvanredna poslastica za zimu, kada nemate vreme da kuvate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: