Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Pasterizovani paradajz u teglama

Pasterizovani paradajz u teglama

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Pasterizovani paradajz u teglama
Fotografije: Stoyanka Rusenova
7 / 13
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Paradajz, so i peršun! Tri sastojka, koji garantuju da će vaša zimska trpeza imati ukusna jela!"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 10 kg
  • so - 1 kašika po tegli
  • peršun - 1 veza
* merne jedinice

Način pripreme

Oprani paradajz sustite u vrelu vodu na minut, nakon toga ga operite hladnom vodom da ga ohladite. Oljuštite koru sa povrća i naseckajte ga na krupne komade.

Komadima paradajza napunite tegle koje ste pripremili i dodajte so i nekoliko listova peršuna.

Zatvorite tegle i pasterizujte ih oko pola sata u vodi. Kada se tegle ohlade, izvadite ih i okrenite poklopcima na dole.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: