Mekane pohovane tikvice

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
277
316
14/08/2017
"Fantastične tikvice, kojima ne možemo da odolimo"
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 349
  • Pregledi tokom meseca84
  • Pregledi tokom sedmice43
  • Komentarisano1 times
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 - 1.5 kg
  • jaja - 2 - 3 komada
  • brašno - oko 1 i 1/2 šolja ili po potrebi
  • so - 3 kašike
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite tikvice i oljuštite ih. Nasecite tikvice na kolutove srednje debljine do 2 cm.

Posolite i dobro promešajte. Ostavite ih da puste vodu oko 20 minuta. Nakon toga, umutite jaja sa prstohvatom soli. Iskoristite žicu za mućenje.

Postepeno u jaja dodajte brašno, dok ne dobijete gušću smesu. Ideja je da se smesa lakše zalepi za tikvice. Lakše je kada sve namirnice budu zajedno, a i smesa je bolja.

U tiganj sipajte ulje i dobro ga ugrejte. Potopite kolutove tikvica u smesu i pržite ih u vrelom ulju do zlatne boje sa obe strane.

Kada su pržene, tikvice ocedite od viška masnoće na kuhinjskom ubrusu.

Ako volite sos uz tikvice, napravite mlečni sos sa belim lukom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Lenka
Lenka
12.05.2021 23:17
Omiljeni recept za tikvice.
0
0