Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pržene tikvice»Mekane pohovane tikvice

Mekane pohovane tikvice

Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
10323616
Mekane pohovane tikvice
Fotografije: Paulina Stoyanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Fantastične tikvice, kojima ne možemo da odolimo"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 - 1.5 kg
  • jaja - 2 - 3 komada
  • brašno - oko 1 i 1/2 šolja ili po potrebi
  • so - 3 kašike
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite tikvice i oljuštite ih. Nasecite tikvice na kolutove srednje debljine do 2 cm.

Posolite i dobro promešajte. Ostavite ih da puste vodu oko 20 minuta. Nakon toga, umutite jaja sa prstohvatom soli. Iskoristite žicu za mućenje.

Postepeno u jaja dodajte brašno, dok ne dobijete gušću smesu. Ideja je da se smesa lakše zalepi za tikvice. Lakše je kada sve namirnice budu zajedno, a i smesa je bolja.

U tiganj sipajte ulje i dobro ga ugrejte. Potopite kolutove tikvica u smesu i pržite ih u vrelom ulju do zlatne boje sa obe strane.

Kada su pržene, tikvice ocedite od viška masnoće na kuhinjskom ubrusu.

Ako volite sos uz tikvice, napravite mlečni sos sa belim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Lenka
Lenka
Omiljeni recept za tikvice.
12.05.2021 23:17