Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Imam Bayildi na turski način iz rerne

Imam Bayildi na turski način iz rerne

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Imam Bayildi na turski način iz rerne3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Pripremite najukusniji Imam bayildi po ovom receptu i zaplenićete srce voljenog čoveka"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada, mali
  • luk - 3 glavice
  • beli luk - 1 glavica, mala
  • paradajz - 4 komada
  • nana
  • mirođija - 1 veza
  • biber
  • so
  • sok od limuna - 2 supene kašike
  • maslinovo ulje
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno iseckan luk se dinsta u ulju. U njega se dodaje beli luk, isečen na komade i paradajz. Posipa se iseckanom mirođijom i ostalim začinima.

Sastojci se promešaju, ostavljamo da se krčkaju 5 minuta i skidamo sa vatre. Patlidžan se opere i očisti. Iseče se na dva dela i sta se proprži sa obe strane u tiganju.

Tako obrađen patlidžan se stavlja u namazan pleh, kora treba da bude sa strane posude. Dobijeni čamćići se pune sa nadevom od paradajza.

Jelo se poprska sokom od limuna i posipa sa još začina. Peče se u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Ukrasi se ljutim prženim paprikama i servira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: