Način pripreme
Dobro zamesite mleveno meso sa preostalim začinima i ostavite sa strane.
U pleh sipajte ulje i pržite redom sitno iseckanu šargarepu na krugove, krompir, isečen na krupnije koamde, paprike - na ivice i dodajte mleveni paradajz, kuvajte oko 5 minuta i skinite pleh sa vatre.
U šerpu sipajte 1.5l vode i lovorov list 1 komada, ostavite da provri na tihoj vatri. Oblikujte ćuftice od mlevenog mesa, uvaljajte ih u brašno obilno i stavljajte jednu po jednu u vrelu vodu, ostavite da vri oko 20 minuta.
Izvadite ćuftice rešetkastom kašikom i poređajte ravnomerno preko sosa. Prelijte ćuftice na čirpanski način bujonom, posolite po ukusu, dodajte čubar i biber po ukusu, stavite jelo u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok krompir ne bude gotov.
Izvadite pleh sa gotovim jelom i pospite sitno iseckanim peršunom.