Apetitka sa čorbadžijskim paprikama

22/08/2017
"Najukusnija od svih domaćih apetitki - umačemo hleb i ne možemo da se zasitimo!"
Priprema90 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno170 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 958
  • Pregledi tokom meseca54
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Komentarisano1 times
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 3 kg
  • paprike - 3 kg
  • ljute paprike - 1.5 kg, čorbadžijske
  • peršun - 2 veze
  • šećer - 200 g
  • so - 200 g
  • sirće - 1 šolja
* merne jedinice
Apetisani

Način pripreme

Očistite paprike od semenki i sameljite u mašinici za meso. Skuvajte paradajz, oljuštite ga i ispasirajte.

Pomešajte ove dve smese sa uljem, šećerom, sirćetom i sitno iseckanim peršunom. Stavite sve u plitak pleh na vatru.

Kad apetitka dostigne neophodnu gustinu, stavite u nju očišćene od drške čorbadžijske paprike. Kuvajte još 15 minuta.

Napunite tegle smesom, zatvorite i sterilizujte 15 minuta.

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Катарина Кнежевић
Idealno!
0
0