Način pripreme
Stavite vodu sa maslacem u posudu na vatru. Čim se maslac rastopi, skinite sa vatre i dodajte celu količinu brašna odjednom. Mešajte energično drvenom kašikom, dok se ne oblikuje testo koje se odvaja od ivica.
Razvucite testo na radnoj površini i ostavite ga da se malo ohladi, ne potpuno. Možete ga pokriti folijom, da se ne uhvati korica dok stoji.
Nakon toga počnite da dodajte šećer u prahu u porcijama i mesite dok ne upije celu kolićinu šećera i dok se ne dobije homogeno testo. Ako je potrebno dodaje se više od navedene količine.
Gotovo šećerno testo možete obojiti sa nekoliko kapljica poslastičarske boje ili da ga ostavite tako. Koristite ga za pravljenje šećernih figurica, za prekrivane kolača i torti, tako što ga razvijete itd.
Ako ga nećete koristiti odmah, uvijte ga u providnu foliju. Možete ga čuvati neko vreme u frižideru, ali ne previše dugo.