Krem Anglez

22/08/2017
"Čaroban krem, u koji smo se zaljubili na prvu kašiku "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano311
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 500 ml, punomasna
  • mleko - 500 ml
  • šećer - 1 šolja
  • jaja - 8 žumanaca od velikih jaja
  • vanila - 1 štapić
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi, najbolje na pari, sipajte mleko, pavlaku i 1/2 šolje šećera. Dodajte sastrugani štapić vanile zajedno sa samim štapićem.

Zagrevajte smesu na niskoj temperaturi uz neprestano mešanje žicom, oko 10-15 minuta, dok se ne ugreje. Isključite ringlu i ostavite šerpu na šporetu.

Posebno umutite žumanca sa preostalom 1/2 šećera, dok se smesa ne rastopi i počne da liči na bledi krem. Uz neprestnao mešanje dodajte lagano u žumanca 1 šolju smese od pavlake.

Nakon toga sipajte sve u preostalu pavlaku. Ponovo na tihoj vatri mešajte drvenom kašikom dok se ne zgusne, oko 8 minuta. Gotov krem se precedi i rasporedi u posudice.

Po želji se odozgo karamelizuje malo šećera. Ostavite Anglez krem u frižideru na nekoliko sati pre serviranja. Možete ga koristiti za razne deserte.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar