Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Seoska turšija samo sa solju

Seoska turšija samo sa solju

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64817250
Seoska turšija samo sa solju1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
150 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
175 min.
Porcije
10
"Ukusna turšija, koja se priprema samo uz so i merak!"

Potrebni sastojci

  • paprike - 10 kg
  • zeleni paradajz - 3 kg
  • šargarepa - 2 kg
  • crni luk - 1 kg
  • kupus - 2 kg
  • karfiol - 2 kg
  • celer - 1 kg
  • beli luk - 500 g
  • voda - 20 l
  • so - 1, 4 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće operite i dobro ga poređajte u tegle ili druge posude po vašoj želji. Najbolje u buretu.

Napravite salamuru od vode i soli i prokuvajte je.

Ostavite salamuru da se malo prohladi i onda prelijte povrće.

Nakon toga, zatvorite posudu, stavite plastiku i kamen, ako ste ređali u buretu. Pretačite tečnost svakog drugog dana u naredne dve nedelje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: