Uvijena pogača

16/08/2017
"Pažljivo pratite instrukcije i možete ostaviti utisak na porodicu sa ovakvom uvijenom pogačom "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 162
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 700 g
  • jaja - 1 komad
  • belanca - 1 komad, žumance za premazivanje
  • sveže mleko - 250 ml
  • kiselo mleko - 12 kofice
  • kvasac - 20g
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • margarin - 1 supena kašika
  • ulje - 5 - 6 supenih kašika
  • sir - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesi se testo i odmah s podeli na 4 dela.

Od njih se razvlače 4 kore - prečnika 20-25 cm, namažu se uljem, prva i treća se posipaju sirom po ukusu. Gornja se ne maže uljem.

Tako dobijena kamara kora se malo razvuče prstima do prečnika veličine pleha. Iseče se na trake - 3-4 cm, uvije se i poređa u pleh, namazan uljem i pokriven papirom za pečenje po dnu.

Oblikovana pogača se ostavlja da nadođe 1 sat na 30-40 stepeni u rerni, pokrivena najlonom.

Nakon toga se premaže jednim žumancem i malo mleka i ulja.

Peče se na 180 stepeni dok ne bude gotova, prvih 20 minuta je samo na uključenom donjem grejaču, nakon toga se uključuju oba grejača i peče se još 15-20 minuta dok ne bude gotova, ali i u zavisnosti od rerne.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar