Rol-viršle

17/08/2017
"Neverovatno ukusan i jednostavan recept"
Priprema50 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno85 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 982
  • Pregledi tokom meseca85
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo dva jajeta, a od trećeg odvajamo samo belance, a žumance ostavljamo za premazivanje. Dodajemo so, šećer i kiselo mleko. Dobro umutimo.

Kvasac rastvara u 1/2 šolje mlake vode. Sipamo u smesu od jaja. Dodajemo sveže mleko i promešamo. Smesu dodajemo u brašno i zamesimo meko testo.

Od dobijenog testa pravimo lopte, koje razvijemo na trakice, širine oko 2-3 prsta. Isečemo viršle po pola, uvijamo ih u razvučene trakice od testa.

Stavljamo 2, 3 ili 4 trakice, u zavisnosti od toga koje veličine želimo da budu rol-viršle.

Gotove rol-viršle stavljamo u namazan pleh. Premažemo žumancem i posipamo čubrom. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni dok ne porumene.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar