Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Pikantne ćuftice s paradajzom

Pikantne ćuftice s paradajzom

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Pikantne ćuftice s paradajzom
Fotografije: Diana Kostova
4 / 6sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Danas smo vam pripremili ove neverovatno pikantne ćuftice s paradajzom i koricom od kačkavalja"

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 500 g
  • jaja - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • hleb - 1 kriška, suv
  • bosiljak - 1 kašičica
  • majoran - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kačkavalj - 150 g
  • paradajz - 2 komada
  • ulje - 30 ml
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i isečemo luk na sitno, a hleb natopimo u vodi i posle ga iscedimo.

U posudi pomešamo mleveno meso, luk, hleb, jaje i začine.

Narendamo kačkavalj i dodajemo polovinu u mleveno meso.

Zamesimo dobro i formiramo osam velikih ćuftica.

U sredini svake ćuftice pravimo po jedno udubljenje i stavljamo ih u podmazanu posudu za pečenje.

Operemo i isečemo paradajz - jedan na kockice a drugi na kriške.

Kockice stavljamo u udubljenja i pečemo u vreloj rerni na 200 stepeni 10 minuta.

Prekrivamo narendanim kačkavaljem, na kačkavalj stavljamo po jednu krišku paradajza i pečemo još 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: