Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Zapečena jela»Zapečeno jelo sa patlidžanom, tikvicama i mlevenim mesom

Zapečeno jelo sa patlidžanom, tikvicama i mlevenim mesom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Aromatično jelo sa patlidžanom i tikvicama, kojima ćete ukusno ugostiti svoje goste!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 1/2 kg
  • tikvice - 1 komad
  • svinjsko mleveno meso - 500 g
  • biber - 1/2 kašičica
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • peršun - 2 supene kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite patlidžan i tikvice. Poređajte ih po dužini na kriške, debljine oko 1 cm. Posolite ih i ostavite na oko sat vremena da se ocede. Operite i osušite.

Pecite ih u plehu obloženom papriom za pečenje, dok ne porumeni.

U međuvremenu, propržite sitno iseckan luk i beli luk u ugrejanom ulju. Dodajte mleveno meso i pržite, dok ne promeni boju, prtiskajte kašikom da se izmrvi.

Dodajte polovinu od predviđene količine paradajza, prethodno izrendanog. Začinite solju i biberom i ostavite a tihoj vatri da ispari voda oko 5-10 minuta. Dodajte iseckan peršun i promešajte.

Namažite vatrostalnu činiju sa malo maslinovog ulja i poređajte red patlidžana, sipajte od smese sa mlevenim mesom, ponovo red patlidžana. Da bi bilo različito, dodajte tikvice.

Ređajte slojeve dok se sastojci ne potroše i završite sa redom patlidžana. Odozgo poređajte preostale iseckane krugove paradajza, koje po želji pre toga možete oljuštiti. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: