Sirup od aronije i limuna

18/08/2017
"Toliko aromatičan i jednostavan za pripremu! Samo od vas zavisi koliko svežeg užitka ćete napraviti "
Priprema60 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 047
  • Pregledi tokom meseca246
  • Pregledi tokom sedmice39
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo očistimo aroniju od listova, drški (ako ih ima) i pažljivo je operemo pod tekućom vodom, najbolje u đevđiru.

Voće stavljamo u šerpu i sipamo vodu, koliko da pokrije voće. Limun lepo operemo, zato što ćemo ga iseći zajedno sa korom.

Stavljamo ga u aroniju u sve pasiramo na kašu, dodajemo limuntus. Ako želimo da dobijemo više sirupa, dodajemo više vode. Tako dobijenu smesu stavljamo na hladno mesto na 16 sati (može i 12).

Sledećeg dana sipamo celu smesu u gazu i lepo istitskamo sok. Imerimo kolika je količina. Na jedan litar soka dodajemo 1 kg šećera. Stavljamo na vatru da provri i odmah punimo suve flaše ili tegle, zatvaramo poklopcem i okrećemo naopako.

Ovako pripremljen sirup može izdržati dugo vremena (bar godinu dana), ali ako se plašite možete ga sterilisati 5 minuta.

Sirup rastvoren sa vodom ili gaziranom vodom je raskošan, a ako dodate komadiće iseckanog limuna je neodoljiv.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti