Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Turšija od seoskih paprika

Turšija od seoskih paprika

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Turšija od seoskih paprika2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Ukusna turšija sa aromatičnim i blago pikantnim seoskim paprikama. Em za meze, em s malo mašte, jaja i sira može da bude i čudesan obrok!"

Potrebni sastojci

  • paprike - 10 kg, seoske
  • ulje - 500 ml
  • so - 200 g
  • šećer - 400 g
  • sirće - 600 ml
  • peršun - 3 vezice
  • beli luk - 2 glavice
* merne jedinice

Način pripreme

Skratite maksimalno drške paprika i zapecite ih (ispucajte) na roštilju. Dok su još tople stavite ih u veliku teglu (800 ml), u koju je stavljeno 4 kašike ulje, 5 kašika sirćeta, 1 kašika soli i 1 i po kašika šećera.

Između paprika se stavlja sitno iseckan peršun i usitnjen beli luk. Namirnice se pritisnu da se izbaci sav vazduh i čvrsto se zatvori.

Ne steriliše se, već se okreće tokom desetak dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: