Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Pileći krompir paprikaš

Pileći krompir paprikaš

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Pileći krompir paprikaš1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Paprikaš je jelo koje često pripremamo, zato što je rezultat uvek jedinstven"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 kg od buta ili celo, ne mnogo veliko pile
  • krompir - 800 g
  • paradajz pire - 200 g
  • voda - oko 800 - 900 ml
  • ulje - 50 ml
  • luk - 2 - 3 glavice
  • paprike - 1 komad crvene, po želji
  • biber - 1 supena kašika, ravna
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • čubar - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • brašno - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očistite i isecite luk i papriku. Stavite ih da se dinstaju u ugrejanoj masti.

Kad povrće omekša, dodajte pileće batake ili pile u porcijama.

Piletinu ravnomerno pržite, dok ne promeni boju i sipajte vrelu vodu zajendo sa paradajz pireom.

Promešajte i dodajte krompir, oljušten i isečen na kockice.

Začinite i ostavite jelo da se krčka na jakoj vatri, dok se piletina i krompir ne skuvaju.

Pomešajte brašno u malo vode i dodajte u pileći paprikaš sa krompirom. Na kraju dodajte sitno iseckan svež peršun i skinite sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: