Način pripreme
Pomešamo ulje sa šećerom, dodajemo kiselo mleko i ponovo mešamo. Dodajemo jedno po jedno jaje.
U posebnoj posudi pomešamo brašno, prašak za pecivo, cimet, muskantni oraščić i so.
U blenderu sameljemo šargarepu, a posle i orahe sitno. Iz nekoliko puta dodajemo suvu smesu u tečnu smesu.
U smesu dodajemo šargarepu i orahe i dobro promešamo dok se ne dobije homgena smesa.
Obložimo pleh prečnika 24 cm papirom za pečenje i sipamo smesu.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 40 minuta.
U posudi pomešamo pavlaku sa šećerom, sokom od limuna u umutimo na krem.
Gotovu koru ostavljamo da se ohladi, podelimo horizontalno na dva dela.
Namažemo jedan deo filom, stavljamo drugi odozgo i ponovo fil.
Odozgo ukrašavamo voćem iz slatkog.