Bistra vitaminska supa od povrća

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74073
26/08/2017
"Zapamtite - vitamini nisu u apoteci, već u tanjiru sa supom "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 268
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa čišćenjem luka, glavice celera i šargarepe. Isečemo ih na sitno i stavljamo u šerpu sa dve-tri kašike ulja i sa solju po ukusu. Sipamo 1, 5 litra vode.

Stavljamo šerpu na ringlu da vri. Za to vreme pripremimo ostalo povrće.

Paprike se iseku na sitno, tikvice i boranija na krupnije parčiće, karfiol se podeli na manje ružice. Dodajemo ih zajedno sa graškom u vrelu vodu.

Nakon što omekša povrće dodaju se oljušten i na krupnije parčiće isečen krompir. Nakon njih dolaze na red rezanci. Malo pre nego što je gotovo dodaje se mleveni paradajz.

Nakon što je supa gotova posipa se biberom i peršunom iseckanim na sitno.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar