Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Oljušten i konzervisan paradajz

Oljušten i konzervisan paradajz

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Oljušten i konzervisan paradajz1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Ceo oljušten paradajz s finim sosom od paradajza - da li znate koliko ukusnih jela ćete pripremiti preko zime, uz njihovu pomoć?"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 4 kg, ne mnogo veliki, zreo i čvrst
  • paradajz - 2 kg, za sos
  • so
  • šećer - po želji 1 - 2 prstohvata po tegli
* merne jedinice

Način pripreme

Odaberite poptuno čist i zreo paradajz. Blanširajte ih oko 30-40 sekundi u vreloj vodi. Odmah ih prelijte hladnom vodom i oljuštite, sada se već lagano skida.

Dva kilograma paradajza sameljite, treba da se dobije sok. Začinite sa malo soli i malo šećera. Stavite da probri i ostavite da se ohladi na 80 stepeni.

Poređajte oljušten paradajz u tegle i sipajte sok, koji, ako je potrebno se razredi sa vodom, ako ne bude dovoljno za sve tegle.

Zatvorite tegle i sterilizujte 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: