Paradajz za kuvanje u teglama

15/08/2017
"Pripremanje zimnice nikada nije bilo ovako jednostavno i prijatno!"
Priprema60 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno80 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 209
  • Pregledi tokom meseca221
  • Pregledi tokom sedmice34
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 15 kg, crveni
  • so - po ukusu
  • čorbadžijske paprike - 500 g
  • peršun - 1 veza
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz se opere. Deo njih se izrenda da se dobije paradajz sos. Začini se solju i dodajemo sitno iseckan peršun.

Preostali paradajz se iseče po sredini na dva dela i očisti od drške, ne ljušti se. Pomeša se sa paradajz sosom i dobro promeša.

Punimo tegle do ivice, u svaku teglu se stavlja po jedna-dve čorbadžijske paprike.

Zatvaraju se novim poklopcima. Ređaju se u dubok pleh, na dno se stavlja stara krpa. Sipa se topla voda da ih prekrije 3 prsta iznad poklopca.

Kuvamo na umerenoj vatri 15-20 minuta kad provri. Ostavljamo ih u vodi dok se ne ohlade.

Čuvaju se na hladnom mestu.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar