Pileća srca sa džigericom na seoski način

Jelena AndonovJelena AndonovPočetnik
29/08/2017
"2 u 1 pileći delikatesi za dušu "
Priprema60 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno120 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 459
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom sedmice26
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu staviti vodu da provri, pa dodati belo vino, zrna bibera, list lovora, piment i malo soli. Dodati i prethodno očišćena i oprana pileća srca i džigericu, pa ostaviti da se krčkaju na umerenoj vatri, oko 20 minuta, dok ne budu polugotova.

Nakon toga ih procediti kroz cediljku. U međuvremenu oljuštiti luk i naseći na na krugove, a šargarepu i paprike na sitno. Oljuštiti paradajz (ne izbacivati ljuspe - od njih kasnije napraviti ruže za dekoraciju), i krupno ih naseći.

Na dubokom teflonskom tiganju zagrejati maslinovo ulje i maslac. Dodati dobro isceđena srca i pržiti 2-3 minuta, uz mešanje, dok ne porumene.

Dodati i pileću džigericu, posoliti i pobiberiti po ukusu, i pržiti još 4-5 minuta, ali paziti da se ne isprže previše. S vremena na vreme pažljivo mešati, da se i srca i džigerica ravnomerno isprže. Ako je neophodno, dodati još malo maslaca ili maslinovog ulja.

Dodati luk, nasečen na krugove, i sitno naseckane šargarepu i paprike, pa pržiti još 5-6 minuta, ili dok povrće ne omekša, uz povremeno mešanje. Na kraju dodati oljušten i nasečen paradajz, i ostaviti jelo da se krčka još 7-8 minuta.

Posuti začinima: origanom, majčinom dušicom, i mirođijom, promešati i skloniti sa vatre. Jelo servirati toplo, podeljeno na porcije, uz ljute papričice i ruže od ljuspi od paradajza.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar