Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Tikvice iz rerne»Zapečene tikvice sa sosom bolonjeze i mocarelom

Zapečene tikvice sa sosom bolonjeze i mocarelom

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Zapečene tikvice sa sosom bolonjeze i mocarelom
Fotografije: Anelia Terzieva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Ukusno domaće zapečeno jelo sa tikvicama, mocarelom i mlevenim mesom."

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • tikvice - 3 - 4 komada
  • mocarela - 125 g
  • beli luk - 2 čena
  • bosiljak - svež
  • paradajz pasta - 500 ml
  • grano padano sir - 50 g
  • so
  • biber
  • origano
  • muskatni oraščić
* merne jedinice

Način pripreme

Recept za ovo jelo podseća na lazanju, ali se umesto kora koriste tikvice.

Tikvice nasecite po dužini na tanke trake i lagano iz zapecite na gril tiganju. Upržite sitno naseckani beli luk i kada dobije zlatnu boju, dodajte mleveno meso.

Dobro upržite meso. Dodajte sve začine i paradajz pastu, razređenu sa malo vode. Ostavite sos da se krčka 5-10 minuta.

Poređajte namirnice u pleh, tako što počnete sosom, odozgo stavite red tikvica i tako naizmenično dok ne potrošite sve, a gornji sloj neka budu tikvice.

Poređajte preko svega mocarelu nasečenu na tanke kolutove i pospite grano padano sirom i sa malo svežeg bosiljka. Ako nemate sveži bosiljak, u sos možete staviti suv ili sve zamenite sa 2 kašičice gotovog pesta od bosiljka.

Stavite u rernu i zapecite do lepe boje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: