Način pripreme
Recept za ovo jelo podseća na lazanju, ali se umesto kora koriste tikvice.
Tikvice nasecite po dužini na tanke trake i lagano iz zapecite na gril tiganju. Upržite sitno naseckani beli luk i kada dobije zlatnu boju, dodajte mleveno meso.
Dobro upržite meso. Dodajte sve začine i paradajz pastu, razređenu sa malo vode. Ostavite sos da se krčka 5-10 minuta.
Poređajte namirnice u pleh, tako što počnete sosom, odozgo stavite red tikvica i tako naizmenično dok ne potrošite sve, a gornji sloj neka budu tikvice.
Poređajte preko svega mocarelu nasečenu na tanke kolutove i pospite grano padano sirom i sa malo svežeg bosiljka. Ako nemate sveži bosiljak, u sos možete staviti suv ili sve zamenite sa 2 kašičice gotovog pesta od bosiljka.
Stavite u rernu i zapecite do lepe boje.