Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći bataci sa pirinčem i graškom

Pileći bataci sa pirinčem i graškom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8963263k
Pileći bataci sa pirinčem i graškom2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Lak i veoma ukusan recept za pile s pirinčem Dodajte i malo graška i rezultat je jedinstven!"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • grašak - 1 šolja
  • pirinač - 1, 5 šolja
  • ulje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju sa malo ulja i vode se izdinsta sitno iseckana glavica luka. Šargarepa se iseče na manje kocke i stavlja se takođe u tiganj. Dodaje se i grašak.

Povrće se promeša i nakon što omekša dodaje se opran pirinač. Doliva se oko polovina šolje vode.

Jelo se začinjava solju i biberom. Nakon što pirinač nabubri prebacuje se u posudu za pečenje. Doliva se oko tri i po šolje vode.

Bataci se operu, osuše, pospu solju i biberom i stavljaju preko pirinča. Pre njih se kane po malo masnoće.

Posuda za pečenje se stavlja u rernu i jelo se peče na 200 stepeni. Tokom pečenja bataci se okreću da se dobro zapeku sa obe strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: