Način pripreme
Uključite rernu na 200 stepeni da se zagreje.
Mikserom umutite jaja sa šećrom u vazdušast krem, dodajte mleko i ulje, promešajte. Prosejte brašno i pomešajte sa praškom za pecivo, dodajte ga u smesu i promešajte dok smesa ne postane glatka.
U malu posudi, pokrivenu papirom za pečenje, rasporedite smesu ravnomerno i stavite posudu u zagrejanu rernu. Pecite oko 30 minuta dok ne bude gotovo.
Ostavite koru da se ohladi i podelite je na dve polovine po horizontali.
U posudi pomešajte pavlaku, sir, šećer i vanilin šećer, umutite u gladak krem.
Polovinom smese namažite jedan deo kolača, stavite preko njega drugi deo i namažite drugom polovinom krema.
U metalnoj posudi pomešajte šećer i vodu. Stavite na tihu vatru i nakon što provri dodajte borovnice i sklonite posudu sa vatre. Sačekajte oko 5 minuta da nabubre borovnice i kuvajte još pet minuta ili dok se smesa ne zgusne.
Nakon što se prohladi rasporedite borovnice odozgo preko kolača.
Brz, ukusan i sočan kolač!