Mladi krompir na provansalski način

04/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4299
"Da li zaista mislite da su ovo jednostavno obični krompiri? To je jedinstveno kulinarsko iskušenje "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano240
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se opere, prepolovi se i stavi se u posudu za pečenje. Beli luk se usitni, a paprike i luk se iseku na parčiće.

Masline se očiste od koštica, a čeri paradajz se iseče na polovine po dužini.

U posudi se pomešaju luk, isečene paprike, beli luk, provansalski začin, sok do limuna, so i biber.

Sipa se u krompir i mnogo dobro se promeša. Preliva se maslinovim uljem i peče se na 180 stepeni oko 45 minuta.

Izvadi se iz rern i dodaju se masline i paradajzčići i zapeče se još oko 10 minuta. Izvadi se i posipa mladim lukom i peršunom.

Servira se sa zelenom salatom.

Raskošan lagan francuski recept, za jednu laganu večeru, za malo prečišćavanja nakon teških uskrnjih praznika.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar