Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Svinjetina sa kupusom na Svištovski način

Svinjetina sa kupusom na Svištovski način

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Svinjetina sa kupusom na Svištovski način4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Daleko smo stigli, da uzmemo recept za ovu uksunu svinjetinu sa kupusom, ali ne možete da negirate danam je mnogo dobro uspela"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • kiseli kupus - 1 glavica, srednje velika
  • pirinač - 1 šolja
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso se iseče na srednje velike parčiće i proprži se blago u vreloj masnoći u šerpi. Kiseli kupus se seče na sitno i stavlja u meso.

Posipa se jednom punom kašikom aleve paprike, doliva se topla voda, tek toliko da pokrije kupus. Jelo se poklapa poklopcem i ostavlja da vri.

Nakon što kupus omekša dodaje se oprani pirinač i meša se s vremena na vreme. Kada je pirinač polugotov, jelo se prebacuje u posudu za pečenje i zapeče se.

Ako je neophodno doliva se još vode. Peče se dok pirinač ne omekša i jelo se ne zapeče.

Jelo se iz severnog kraja Bugarske i konkretnije iz Svištovskog regiona.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: