Način pripreme
Da bi bilo lakše i ravnomerno pri serviranju filetirajte ribu na jednake parčiće. Ja sam filetirala i isekla na 6 manje više jednakih parčića.
File ribe operite i osušite. Začinite solju i biberom. Iscedite limun i prelijte file. Prelijte i maslinovim uljem.
Isecite na sitno estragon i origano i pospite tolstolobik. Ostavite da odstoji i upije začine tokom noći u frižideru.
Marinirane filete poređajte u namazanu posudu za pečenje. Pecite na dvesta stepeni dok se riba ne zarumeni (oko 15 minuta). Za to vreme spremite preliv.
Umutite jaja sa malo soli, dodajte kiselo mleko i pavlaku. Istucajte beli luk i dodajte u smesu. Začinite solji i biberom i dodajte zelene začine.
Prelijte zapečenu ribu prelivom i dopecite dok ne dobije prijatnu preplanulost.
Ohladite i onda isecite.
Servirajte sa kriškama limuna. Fle tolstolobika na svištovski način je gotov.