Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»File tolstolobika na svištovski način

File tolstolobika na svištovski način

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
1363273026
File tolstolobika na svištovski način
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 7
18/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Vidite ovu punu posudu tolstolobika na svištovski način, uskoro nećete videti ni zalogaj"

Potrebni sastojci

  • tolstolobik - oko 1 kg, file
  • limun - 2 komada
  • so
  • biber
  • origano - 3 struka
  • estragon - 3 struka
  • maslinovo ulje - 6 kašika
  • za preliv
  • jaja - 5 komada
  • beli luk - 3 čena
  • kiselo mleko - 400 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • zeleni začini - mirođija, peršun, origano, estragon
  • pri serviranju
  • limun
  • limeta
* merne jedinice

Način pripreme

Da bi bilo lakše i ravnomerno pri serviranju filetirajte ribu na jednake parčiće. Ja sam filetirala i isekla na 6 manje više jednakih parčića.

File ribe operite i osušite. Začinite solju i biberom. Iscedite limun i prelijte file. Prelijte i maslinovim uljem.

Isecite na sitno estragon i origano i pospite tolstolobik. Ostavite da odstoji i upije začine tokom noći u frižideru.

Marinirane filete poređajte u namazanu posudu za pečenje. Pecite na dvesta stepeni dok se riba ne zarumeni (oko 15 minuta). Za to vreme spremite preliv.

Umutite jaja sa malo soli, dodajte kiselo mleko i pavlaku. Istucajte beli luk i dodajte u smesu. Začinite solji i biberom i dodajte zelene začine.

Prelijte zapečenu ribu prelivom i dopecite dok ne dobije prijatnu preplanulost.

Ohladite i onda isecite.

Servirajte sa kriškama limuna. Fle tolstolobika na svištovski način je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: