Način pripreme
Prosejte brašno u udubljenje u njemu spajte maslnovo ulje.
Prstima utrljajte maslinovo ulje u brašno, a nakon toga dodajte kvasac, prethodno rastvoren u toploj vodi. Na kraju dodajte so i šećer i zamesite meko testo, dok ne upije brašno.
Na radnu površinu prosejte brašno i mesite testo sa još malo brašna da se ne lepi. Testo stavite u namazanu posudu, pokrijte krpom i ostavite da nadođe dok se ne udvostruči.
Podelite testo na 12 delova. Oblikujte male loptice veličine jajeta. Poređajte hlepčiće u pleh preko papira za pečenje, namazanog sa malo maslinovog ulja. Ostavte ponovo da nadođe i namažiite umućenim žumancem.
Preko hlepčića odozgo prođte oštrim nožem napravite mali prorez. Sitno iseckajte vezu peršuna.
Izgnječte dva čena belog luka i pomešajte sa peršunom, možete dodati u prstohvat soli. Dodajte mekani kravlji maslac i promešajte. Rasporedite po malo od ove smese preko svakog proreza na hlepčićma.
Hlepčiće pecite na 180 stepen u ugrejanoj rerni dok ne porumene.