Način pripreme
Istopite maslac i dodajte u njega presovane čenove belog luka. Izmrvite kvasac, pomešajte sa mlekom zagrejanim na 37 stepeni. Dodajte šećer i mešajte.
Čim se kvasac aktivira, dodajte ga u brašno. Dodajte belance jajeta, polovinu maslaca sa belim lukom i solju.
Umesite glatko testo koje se ne lepi. Ostavite na 15 minuta i iskidajte loptice od njih.
Namažite mekane hlepčiće ostalim maslacem i napunite izrendanom gaudom.
Zapečatite i oblikujte hlepčiće sa belim lukom. Poređajte ih u pravougaonu tespiju sa papirom za pečenje. Pokrijte krpom i ostavite da narastu na sat vremena.
Namažite ih umućenim žumancem sa malo vode, pospite gaudom i pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni 20 minuta.
Male hlepčiće sa gaudom poslužite sa glavnim jelom za ručak ili večeru.