Način pripreme
Potrebna nam je konzerva prirodne tunjevne, bez ulja. Sipamo je prvo u odgovarajuću posudu da se ocedi, nakon toga izgnječimo viljuškom. Luk stno iseckamo, beli luk izgnječimo. Pomešamo sa korom i sokom od limuna, majčinom dušicom, krem sirom, solju i biberom.
Isečemo gornji deo opranog čeri paradajza, kao poklopac i izvadimo unutrašnjost malom kašikom. Osušimo h ubrusom i napunimo delom riblje smese. Odozgo ih poklopimo isečenim poklopcima.
Jaje se umuti vljuškom kao za omlet. U njega se dodaje mleko, kačkavalj i maslinovo ulje. Dobro promešamo i začinimo solju. Na kraju dodajemo prosejano brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Maslacem namažemo kalupe za mafine ili keksiće i pospamo ih brašnom. Rasporedimo smesu od testa jednako u svaki kalup i stavljamu u sredinu po jedan punjen čeri paradajz. Pečemo ih u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 20-25 minuta.