Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Pita sa sirom i pirinčem

Pita sa sirom i pirinčem

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5301533k
Pita sa sirom i pirinčem
Fotografije: Sevdalina Irikova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Ješćemo pitu i te kako U društvu čaše jogurta, da zadovoljstvo bude potpuno"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • sir - 300 g, bivolji
  • sitan sir - 100 g
  • jaja - 4 komada
  • pirinač - 1 šolja
  • gazirana voda - 250 ml
  • maslac - 125 g
  • ulje - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo pirinač u vodi u odnosu 3/1. 10 minuta pre nego što skinete sa vatre dodaje se 3 supene kašike maslaca. Ostavite sa strane, da se ohladi.

Sitno izrendajte sir, pomešajte sa sitnim sirom i dodajte pirinač u njih. Promešajte i nadev je gotov. Dno odgovarajućeg pleha namažite uljem.

Prvo poređajte dve kore, legano ih izgnječite i oblikujte krug /u zavistnosti od pleha/. Nakon toga ravomerno rasporedite smesu.

Nakon toga jedna kora. Preko nje komadići maslaca veličine lešnika /na 3-4 kore/.

Nastavljamo da ređamo koru po koru i nadev, završavamo sa dve kore kojima pokrivamo.

Isečemo na kvadrate. Umutimo jaja mikserom i u njih dodajemo gaziranu vodu.

Pitu prelivamo i ostavljamo da upije tečnost. Pečemo u umerenoj rerni na 180 stepeni pokrivenu folijom. 10 minuta pre nego što izvadimo, skidamo foliju da se uhvati korica.

Namažemo je maslacem i odmah okrećemo na dva tanjira da ostane mekana i sočna.

Pita bude vazdušasta i meka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: